fredag 9. januar 2009

Åpne formater foreslått påbudt

Fantastiske nyheter på Digi.no i dag! Standardiseringsrådet, oppnevnt av regjeringa, har levert utkastet sitt til hvilke formater som skal brukes av det offentlige. Alle formatene er åpne standarder. Blant formatene som skal brukes er Ogg for lyd og video JPEG og PNG for bilder, og SVG for vektorgrafikk.

Dette er godt nytt for Wikipedia, som – som lesere sikkert veit – alltid har benytta disse frie formatene. Dette vil føre til større oppmerksomhet rundt frie formater, og økt støtte for disse formatene. Pluss at vi Linux-brukere ikke lenger blir diskriminert på grunn av bruk av proprietære formater.

2 kommentarer:

kjetil_r sa...

«Standardiseringsrådet skriver i sin innstilling at offentlige nettsteder bør få krav om å publisere multimedia på de nevnte formatene fra og med 1. januar 2012, og på alt tidligere publisert innhold innen 1. januar 2014» - det å rydde opp i tidligere publiserte dokumenter vil bli litt av en jobb. Kanskje dette er regjeringens strategi for å lose overtallige IT-folk (hvis slike finnes) gjennom finanskrisen! :-P

Jon Harald Søby sa...

Hehehe, definitivt! Kanskje det hadde vært en god jobb for wikipedianere, mot at de er villig til å utgi ting under frie lisenser? ;-)